Medicinsk yoga/MediYoga

 

Medicinsk yoga, eller MediYoga som det heter nu, så som den har formats och utvecklats på IMY i Stockholm är en terapeutisk yogaform som utgår från den klassiska kundaliniyogan.

MediYogan är utvecklad under kliniskt/terapeutiskt arbete sedan början av 1996.

Den är utvecklad utifrån resultaten av hundratals vetenskapliga studier över hela världen på olika former av yoga, bland dem ett halvt dussin svenska studier på kundaliniyoga, bl.a. på Karolinska Institutet, Danderyds sjukhus och i Stockholms Universitets regi.

MediYogan som innefattar ett hundratal olika pass och meditationer, är ett utpräglat terapeutiskt system som kan användas vid rehabilitering för grupper med olika behov, t.ex. astmatiker, utbrända, personer med olika former av ryggproblem, hjärtproblem, sömnstörningar, ätstörningar, Parkinson, migrän m.fl. – och samtidigt skräddarsys för den enskildes specifika och unika behov. Fysiska övningar och ställningar kombineras med andnings- och koncentrationstekniker. Korta enkla yogapass kombineras med djupverkande meditation för att så som en integrerad helhet skapa specifika terapeutiska effekter och utifrån yogans grundläggande intention verka för en djup, direkt och energimässig balans på alla plan.

Alla övningar utförs alltid med utgångspunkt utifrån individens förmåga och kapacitet. Även svårt utmattade och kroniskt sjuka personer kan delta i utövandet av medicinsk yoga.

 

Normal 0 21 false false false SV-FI X-NONE X-NONE

älkommen till sat yoga.ax!

 

Här kan du träna i en ljus och fullt utrustad yogalokal i en lugn och kravlös omgivning.

 

Förutom de schemalagda yogaklasserna finns även möjlighet att ytterligare boka

 

-andra tider för enskilda grupper

-företagsyoga

-rehab-yoga

-yoga för utbrända

-graviditetsyoga

-yoga mamma-baby

-enskild terapeutisk session/privatlekt