Traditionell thaimassage

 

Thaimassagen är en 2 500 år gammal behandlingsform. Man arbetar med  kroppens energilinjer och stretchar ut musklerna för att öppna upp energiflödet samt uppnå balans.

 

Denna massageform kan beskrivas som en blandning mellan akupressur,shiatsu och yoga. Även ibland kallad ”latmans yoga”.

Den som får thaimassagen är fullt påklädd i bekväma och löst sittande kläder. Fötterna är bara. Behandlingen utförs på en mjuk madrass på golvet. Med hjälp av fingrar, händer, fötter, knän och armbågar arbetar massören igenom muskler, energilinjer och akupressurpunkter. Genom thaimassagens fysiska bearbetning lösgörs de blockeringar som orsakar smärta och värk. Processen är mycket noggrann och exakt.

 

I thaimassagen ser man till kroppen som en helhet. Eftersom man i thaimassagen arbetar igenom hela kroppen erhålls en djupare effekt och bättre resultat. Det är en mycket effektiv massageterapi för att lösa upp blockeringar och spänningar i kroppen.

 

Thaimassagen passar de flesta människor - från idrottare till äldre. Eftersom den är så effektiv när det gäller djup vila och avslappning, är den bra för alla som behöver varva ner eller har stress- relaterade problem. Regelbunden thaimassage sträcker ut leder och muskler till deras normala viloläge och leder till att hela kroppen mår bättre. Med sina unika stretchmoment, är den dessutom bra för människor som är stela och vill öka sin flexibilitet. Effekterna av stretchrörelserna - där patienten har en passiv roll - liknar de som erhålls av yoga. Dess betoning på yttre stimulans genom akupressurpunkter kan även vara bra vid organproblem. Kombinationen av dess metoder gör thaimassagen till en unik kroppsbehandling.